REGLER

CREATIVITY IS A WILD MIND IN A DICIPLINED EYE

HER ER ALLE VELKOMMEN

-Vær hyggelig mot hverandre! Makerspace handler om åpenhet og inkludering; om samarbeid, omtanke og kreativitet. Uansett hva din bakgrunn er, er du velkommen til å ta din plass blant andre Makers!

Vi forventer at du som medlem ter deg på en hyggelig og respektfull måte mot dine medmennesker her hos oss. Kardemommeloven er et godt utgangspunkt- og vi som Makerspace lover å holde oss selv til en like høy standard!

TILGANG TIL VERKSTED OG VERKTØY SKJER UNDER EGET ANSVAR

Et verksted inneholder maskiner som har bl.a. skarpe deler som spinner, varme deler som kanskje gløder, eller verktøy som kan skade deg- dersom du ikke benytter disse på en ansvarlig og riktig måte.

For å ivareta alles sikkerhet, er det visse maskiner som krever et innføringskurs, eller sertifisering. Disse maskinene skal ikke brukes dersom man ikke har gjennomgått den nødvendige opplæringen!

Makerspace har intet ansvar for kroppslige skader, eller skader på ditt produkt/verktøy ved uvøren eller feil bruk.

Bruk av verktøy medfører alltid en risiko. Som en voksen og ansvarlig person forstår du at selv ved riktig bruk kan det oppstå skade på ditt produkt, verktøyet eller deg. 

GI OG FÅ HJELP

Vi tror alle som kommer har noe å dele og noe å motta. Med det i tankene, ønsker vi å øke alle medlemmers kunnskap og kompetanse. Vi søker å realisere de åpne og produktive idealene bak Makerspace- noe som gagner oss alle! Derfor vil vi oppfordre alle våre medlemmer til å spørre når de trenger hjelp. Det finnes ingen dumme spørsmål, og selv “utlærte” folk kan lære noe nytt.

Derfor vil vi også oppfordre våre medlemmer til å gi best mulig hjelp til andre, når dette blir etterspurt (innenfor rimelighetens grenser, naturligvis). Slik blir vi alle bedre!

BLIR NOE ØDELAGT- SÅ GI OSS BESKJED

Verktøy som ikke fungerer som de skal kan utgjøre en fare for deg og andre. Da er det best vi tar tak i dette, og sørger for at alt fungerer som det skal. Derfor trenger vi at du sier ifra med en gang du oppdager noe slikt!

Vi er ikke ansvarlige for eventuelle tyveri eller skader på ditt utstyr, prosjekt eller eiendeler.

Mennesker er den viktigste bestanddelen i et Makerspace. I et lokale benyttet av mange mennesker er det ofte en risiko for at noen “tyvlåner” eller snubler over dine verktøy eller ditt arbeid. Mulig du malplasserer lesebriller, en kaffekopp eller arbeidsklær?

Dette er naturligvis ikke noe vi ønsker skal skje, og noe vi jobber for å forhindre. Skulle du være så uheldig at noe som tilhører deg blir borte eller ødelagt, er vi ikke ansvarlig for det. Vi kan jo ikke være overalt, og vi ønsker å vise våre medlemmer tiltro, og den respekten de fortjener.

ET RUSFRITT MILJØ

Tilgang til verkstedene under påvirkning av alkohol eller narkotika er strengt forbudt. 

Dette er jo en naturlig ting å forvente- hvem vil vel ha en påvirket person på et verksted?

Er du ikke helt klar i toppen, er det fort gjort å “glemme” sikkerheten- eller ta feil av en tommel og en stokk.

Derfor er det heller ikke lov å innta alkohol (eller narkotiske stoffer) på verkstedene. Går du på medisin som advarer mot å kjøre bil, bør du også tenke deg om. Sikkerhet og velvære er veldig viktige for oss. Overtredelse av denne regelen er grunnlag for umiddelbar avslutning av medlemskapet.

ER DU PÅ MAKERSPACE, KAN VI TA BILDE AV DEG

Er du på Makerspace, kan vi ta ditt bilde, og bruke det. Makerspacekulturen er basert på åpenhet, deling og innovasjon. Har du laget noe, eller holder på å lage noe skikkelig kult, kan det hende vi tar bilde av det og bruker det på nettsiden, en presentasjon, eller lignende. Kanskje vi tar bilde av deg også!

Makerspacekulturen er også basert på respekt. Derfor vil vi ære ditt ønske dersom du ikke vil dele ditt smil eller produkt med omverden- men da vil vi gjerne vite om det på forhånd. Vi kan alltid komme til en enighet. Vi forventer også at våre medlemmer viser denne typen omtanke for hverandre

VÆR SNILL OG BETAL MEDLEMSKONTIGENTET!

For å kunne holde Makerspace i drift, og ha penger til tiltak som for eksempel flere eller bedre maskiner, kurs, o.l., trenger vi at medlemskapskontigenten din betales i tide, og så lenge du ønsker å være medlem hos oss.

IKKE KOM FOR SENT TIL KURS

Det er mange andre som også tar kurset du har meldt deg på, og de har alle sine timeplaner. Kommer du altfor sent til et kurs, er det mulig at han eller hun som holder kurset starter uten deg!

RESERVERER DU ET VERKTØY- BRUK DET!

Her på Makerspace er det mange verktøy, og disse blir delt våre medlemmer imellom. Derfor er det viktig at dersom du reserverer et verktøy eller en maskin, blir disse faktisk brukt. På denne måten slipper man frustrasjon som følge av et verktøy som støver ned i et par timer, mens man virkelig har behov for det.

HAR DU ET SPØRSMÅL- VIL VI AT DU SPØR

På ett eller annet tidspunkt har vi alle vegret oss for å stille et spørsmål. Enten det er fordi vi er usikre på hvordan vi skal si det, eller fordi vi føler at “dette er noe jeg burde visst hittil”, eller fordi man rett og slett vil være 100% sikker- det finnes mange grunner til at vi har latt være.

Vi i Makerspace vil snu dette, og oppfordrer våre medlemmer til å spørre om alt de lurer på, uansett hvor trivielt det måtte virke. Slik vokser vi alle sammen- personlig og profesjonelt.

ALDERSGRENSER

Er du under 18, må du ha godkjenning fra en foresatt. Er du under 16, må du ha en voksen med deg.

Ungdom er ofte ekstra innovative, og tenker mer “utenfor boksen” enn voksne. Ungdom er ofte nyskapende, villige til å eksperimentere med form og funksjon, og har mer entusiasme enn 3 hele voksne personer til sammen!

Selvfølgelig ønsker vi unge mennesker her! Samtidig må vi sørge for at alle er i stand til å forstå, og har lov til tegne medlemskapsavtalen. Derfor krever vi godkjenning eller følge av en foresatt- alt etter din alder.

LAG ALT DU KAN TENKE DEG!

(med unntak av apokalyptiske zombievirus)

Vi er tross alt et Makerspace- laging, læring og lek er det som definerer oss, og vi gleder oss til å se alle de spennende vellykkede og mislykkede prosjekter som finner sted hos oss. Bare ikke lag noe zombie-virus. Eller våpen. Det liker ingen av oss.